8 Haziran 2008 Pazar

Güzellik tüyoları


Güzellik, kadınların yüzyıllardır değişmeyen ortak tutkusu. Bu uğurda her türlü zahmete katlanmaya da razıyızdır aslında. Bazı basit bakım yöntemleriyle tepeden tırnağa güzelleşmek mümkündür işte kadınlara basit güzellik tüyoları...
SAÇLARA YAĞ VE YUMURTA

Yazın güneş, deniz ve havuz suyu da saçların nem kaybına uğramasına, renk açılmasına yol açabilir. Özellikle boyalı saçları olanlarda zararlar daha fazla gerçekleşir. Bone kullanımı bu sorunları engellemesi açısından çok önemlidir.

Saç bakım ürünlerinin UV filtresi içermesi de koruma sağlar.

Kurumuş ve yıpranmış saçlarımıza parlaklık vermek ve beslemek için ise zeytinyağı, hintyağı gibi yağlardan ve protein açısından da yumurtadan yararlanabilirsiniz. Üstelik bu uygulamalar, uzun yılardır kadınların güzellik bakımında tercih ettikleri doğal yöntemler olmuştur.

TIRNAKLAR DA NEM İSTER

Tırnaklarınızın kırılmaması ve estetik görünümünü koruması için temizlik yaparken eldiven kullanın.

Tırnaklara alkol içeren losyonlar kullanmaya özen gösterin.

Hafif fırçalayarak kan dolaşımını hızlandırabilir, çevresine besleyici kremlerle masaj uygulayarak güçlenmelerini sağlayabilirsiniz.

Tırnak çevresini sürekli nemlendirmek ve kurumasını engellemek şeytan tırnaklarını önler.Eski ojenizi çıkarırken kullandığınız asetonun nemlendirici özelliği olmasına da dikkat edin. Böylece tırnaklarınızı da beslemiş olursunuz.

Tırnaklarınızı çok fazla dipten kesmemeye dikkat edin.

Ojesiz tırnaklar korunmasızdır, bu yüzden koyu renkleri sevmeseniz de, en azından bir kat cila sürmeyi ihmal etmeyin.

Mükemmel görünüme süreklilik kazandırmak isteyen kadınlar, protez tırnak kullanmayı tercih edebilirler.

BOYNUNUZ YAŞINIZI ELE VERİYOR

Yaşı ele veren boynunuzun kuğu gibi olmasını istiyorsanız, öncelikle boyun kaslarınızı çalıştırmanız çok önemli. Boyun kaslarına gereken özen gösterilmezse yatay çizgilenme oluşur. Yapacağınız boyun egzersizleriyle kasların iyi çalışması sayesinde boyun bölgesi gerginliğini korur.

Boyun derisi yumuşak ve yağ oranı açısından fakirdir; bu dengenin sağlanmasında da kasların iyi çalışması son derece önemlidir.

Boyun derisinin kurumaması çok önemli. Boyun bakımı için üretilen kremler dokuları beslediği gibi, ölü hücreleri de yok eder. Aynı zamanda kırışıklıkların oluşumunu da engeller.

Boynu uzun süre güneşte tutmak da son derece zararlıdır. Eğer uzun süre güneşte kalacaksak, mutlaka boyun derisini güneşten koruyacak bir krem kullanılmalıdır.Boyun bölgesinin bir fırça yardımıyla fırçalanması deriye esneklik kazandırır. Fırça kan dolaşımını artırır ve daha sonra sürülecek maddelerin deri altına sızmasını sağlar. Ancak kesinlikle naylon fırça kullanılmamalı!

CİLDİNİZ BİRKAÇ DAKİKAYI HAK EDER

Yaşımıza ve cilt tipimize göre bakım ürünleri kullanarak yapacağımız bakımlarla cildimize sağlık, parlaklık ve canlılık kazandırmamız mümkün. Günde birkaç dakikanızı ayırarak cildinizin sağlıklı ve genç kalmasını sağlayabilirsiniz.

Bakımın ilk basamağı temizliktir ve ihmal edilmemesi gerekir. Cilt temizlenmeden kullanılan kremlerden yeterince yararlanılamaz.

Düzenli olarak uyguladığınız peeling, cildinizi aydınlatır. Peeling ürünüyle dairesel hareketler yaparak nazik bir şekilde baskı uygulayın ve masaj yapın.

Cildimizi uygun bir nemlendiriciyle nemlendirmek ve aynı nemlendiricinin anti-aging özeliklerinden faydalanmak mümkündür.

DUDAKLARI ÇATLATMAYIN

Dudaklarınızın güzel görünmesi için her şeyden önce kurumasını ve çatlamasını önlemelisiniz. .

Bunun için yanınızda taşıyacağınız bir çatlak kremini (lipst i c k ) gerektiğ i n d e sürmeniz yeterli olacaktır.

Makyaja başladığınızda dudaklarınız çatlak olmamalı çünkü bunu bir anda gideremezsiniz.

AYAKLARINIZI MASAJLA RAHATLATIN

Vücut ağırlığını taşıyan, bütün günü ayakkabı içinde geçiren ayaklarınızı masajla rahatlatabilirsiniz.

Masaj sonrasında, ayak kremiyle nemlendirerek bakımınızı tamamlayabilirsiniz.

Tırnaklarınızı kesinlikle çok kısa kesmeyin. Özellikle düz kesmeye özen göstererek, batık oluşumunu engelleyebilirsiniz

Paratikla.com - Internette Gezinirken Para Kazanın

BU SİTEDEKİ YEMEK TARİFLERİ http://www.oktayustam.com/ DAN ALINTIDIR