Malzemeler :
6 elma
1 su b. toz şeker
su
gıda boyası
Krenması için:
2 su b. süt
2 çorba k. un
1 paket labne peyniri
1 yumurta sarısı
1 çay b. toz şeker
1 parça damla sakızı
Hazırlanışı :
Kreması için tencereye 2 su bardağı sütü alın.Üzerine un,yumurta sarısı,damla sakızı ve toz şekeri ilave edip
kremayı pişirin.Başka bir tencereye suyu alın.Üzerine 1 tutam kırmızı gıda boyası ekleyip kaynatın.Elmaların kabuklarını bütün olarak kesin.
Elmaların çekirdeklerini çıkartın.Gıda boyalı olan suyu alıp elmaları pişirin.Servis tabağına pişen elmaları alın.Çekirdek kısımlarını krema ile doldurun.Elmaların üzerine pişmaniye ilave ederek süsleyip servis edin
9 Haziran 2008 Pazartesi
Pişmaniyeli Elma Tatlısı
Etiketler:
TATLI YİYELİM TATLI KONUŞALIM