YapIlan araştırmalara göre zeytin ve zeytinyağı, kemik gelişimine katkı sağladığı gibi yaşlanmayı da önleyici etki yapıyor.
Besinlerle beraber bedenimize 'serbest radikal' denilen bazı maddeler de alınır. Zeytinyağı, başta E vitamini olmak üzere içerdiği çok sayıdaki antioksidan maddeyle bu zararlı maddelerin vücutta neden olduğu tahribatı önler, hücreleri yeniler, doku ve organların yaşlanmasını geciktirir.
SAFRA TAŞI RİSKİNİ AZALTIR
SaĞlIĞa olan faydaları bitmek bilmeyen zeytin ve zeytinyağı mide asidini azaltarak, mideyi gastrit ve ülser gibi hastalıklara karşı korur. Bunun yanı sıra safra salgısını harekete geçirerek, sindirimin en mükemmel hale gelmesini sağlar. Safra kesesinin boşalma işlemini düzenler ve safra taşı riskini azaltır. Ayrıca içindeki klor sayesinde de böbreğin çalışmasına yardımcı olur ve böylece vücudun atıklardan arınmasını kolaylaştırır. Bunların yanı sıra beyin damarlarının sağlığına da olumlu etkisi vardır