18 Haziran 2008 Çarşamba

Kıymalı Midye Böreği


Malzemeler :
1 su b.su
1 su b.sıvıyağ
1 su b.yoğurt
2 yumurta
tuz
yarım limon suyu
aldığı kadar un
Ara katlar için:

125 gr.margarin
İç harcı için:

1 çay haşlanmış pirinç
250 gr.kavrulmuş kıyma
4 yeşil soğan
1 tutam maydonoz
tuz,karabiber
Hazırlanışı :
İlk olarak hamuru hazırlanır. Bunun için karıştırma kabına önce sıvıyağ, yoğurt , ymurta ve su alınarak çırpma teli ile iyice karıştırılır. Üzerine yarım limon suyu eklendikten sonra alabildiği kadar un ile bir hamur hazırlanır. Hazırlana hamur açıldıktan sonra üzeri eritilmiş margarin ile iyice sıvanır ve rulo yapılarak buz dolabında 2-3 saat bekletilir. Dİğer taraftan iç harça hazırlanır. Bunun için karıştırma kabına kavrulmuş kıyma, haşlanmış pirinç, ince doğranmış yeşil soğan ve maydanoz alınır. Biraz yağ, tuz ve baharat ilave edilerek karıştırlır.

Buz dolabında bekletilen hamur 1 er parmak ara ile kesilerek yan tarafları üste gelecek şekilde konularak çay tabağı büyüklüğünde açılır. Daha sonra içine hazırlanan harç konularak kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp bir süre bekletildikten sonra 180 derecelik fırında pişirilir.

afiyet olsun

Paratikla.com - Internette Gezinirken Para Kazanın

BU SİTEDEKİ YEMEK TARİFLERİ http://www.oktayustam.com/ DAN ALINTIDIR