Malzemeler :
300 gr. tel kadayıf
100 gr. tereyağı
Şerbeti için:
2 su b. tozşeker
2 su b. süt
Krem şantisi için:
kayısı
kiraz
çilek
1 su b. tozşeker
karanfil
tarçın kabuğu
dondurma
300 gr. tel kadayıf
100 gr. tereyağı
Şerbeti için:
2 su b. tozşeker
2 su b. süt
Krem şantisi için:
kayısı
kiraz
çilek
1 su b. tozşeker
karanfil
tarçın kabuğu
dondurma
Hazırlanışı :
300 ggr.tel kadayıfı ince olarak kesin.Karıştırma kabına elinizle tel tel ayırın.100 gr.tereyağını tavad eritin.
Eritilmiş olan tereyağını kadayın üzerine alın.Tekrar elinizle karıştırın.Kek kalıbına tel kadayıfı alın.Elinizle kadayıfı
iyice bastırın.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında kadayıfı pişirin.Şerbeti için tencereye 2 su bardağı toz şekeri ve 2 su bardağı sütü alın ve birlikte kaynatın.
Üzeri için olan meyveler için çileği ve kayısıyı ortadan 2'ye kesin.Tavaya çilek ve kayısıyı alın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker,karanfil ve tarçın kabuğunu ilave edin.Tavanın üzerine kapağını kapatıp kaynatın.Meyveller kaynadıktan sonra tavanın kapağını açın ve soğumaya bırakın.Fırından çıkan kadayıfın üzerine şerbeti dökün.Şerbetin üzerine meyveleri ilave edin.Meyvelerin üzerine dondurmaları ilave edip servis edin