Malzemeler :
1 adet hazır kakaolu pasta keki
Ara katlar için:
damla çikolata
kestane şekeri
Süslemek için:
turunç reçeli
kestane şekeri
1 p.kakaolu şanti
1.5 su b.süt
Hazırlanışı :
Kreması için tencereye süt, yumurta sarısı, 2 çorba k.un, 1 çorba k.nişasta, 1 su b.toz şeker alınarak karıştırılarak pişrilir. Pişen krema soğuduktan sonra pasta kekinin biri ince iki taban olacak şekilde kesilir. Kesilmemiş olan pasta keki pasta çemberinin altına konur. Üzerine turunç reçelinin şerbeti biraz sulandırılarak sürülür. Daha sonra hazırlanan kremanın yarısı yayılır. Üzerine kestane parçaları ve damla çikolata konur. Daha sonra üzerine ince bir pasta keki kapatılır. Bu kek de şerbet ile ıslatılır, kerama dökülür.Üzeri turunç, kestane şekeri ve damla çikoata ile süslenir. Kakaolu krem şanti ile de kenarları süslenir.
afiyet olsun
18 Haziran 2008 Çarşamba
Kestaneli Pasta
Etiketler:
TATLI YİYELİM TATLI KONUŞALIM